Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Конфитюр от ягоди и лимон

Източник: Thinkstock / Guliver
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 3
(базиран на 4 отзива)
време
порции
Промени
Начин на приготвяне
  • 1 Измийте ягодите и махнете дръжките им
  • 2 Разтопете захарта в 200 милилитра вода
  • 3 Прибавете към нея сока от изстискания лимон
  • 4 Варете сместа, докато се получат големи мехури
  • 5 Оберете пяната
  • 6 Пуснете ягодите в сиропа и дръпнете съда от огъня
  • 7 За 10 минути плодовете ще се напоят
  • 8 След това прецедете през сито
  • 9 Сложете отново сиропа на силен огън
  • 10 Върнете ягодите в него и варете
  • 11 Варете, докато започнат да се получават големи мехури на повърхността (6-7 минути)
  • 12 Махнете съда от огъня
  • 13 Докато конфитюрът е още топъл, го налейте в буркани.
продукти
1000 гр.ягоди
800 гр.захар
1 бр.лимон
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Факторите на човешкия живот са пет: раждане, храна, сън, любов и смърт." Е.М.Форстър, английски новелист  
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...