Рецептата участва в надпреварата "Рецепти с кайма".
В купа се слага каймата, 1 яйце, 1 глава лук, нарязан на ситно, ориза и подправките и всичко се омесва до хомогенизиране. От тази смес се взима с ръка и се оформят кръгли кюфтенца с големина на топче пинг-понг, които се овалват леко в малко брашно.
В тенджера се сипва около 2 л вода и се слага зеленчуковото бульонче, поставя се на котлона да заври.
1 глава лук се нарязва на много ситно, а моркова се рендосва, след което се прибавят заедно с вече подготвените кюфтенца към кипящата вода.Котлона се намаля на умерена температура и се оставят да поврат около 20 мин до готовност на кюфтетата.
В друга купа се разбиват 2 яйца, прибавя се киселото мляко, 2 с.л. брашно и подправки на вкус. Всичко се разбърква и постепенно към тази смес се започва да се добавя от топлия бульон, като се сипва внимателно с черпак на тънка струйка и непрекъснато бъркане. Готовият сос вече е с изравнена температура и се изсипва в тенджерата пак на тънка струйка при леко разбъркване.
Преди да кипне, се маха от котлона и по желание се поръсва с магданоз.