Загрейте малко зехтин в тиган. Изсипете в него киноата и препържете за 2 -3 минути. Добавете 330 мл вода и оставете да покъкри под капак.
Намалете котлона и оставете за още 10 минути, докато водата се абсорбира. Отстранете от котлона и оставете още 5 минути без да махате капака.
Смесете настърганата тиквичка с киноата, брашното, пресования чесън, яйцето, нарязаната на ситно мента и настърганата лимонова кора. Овкусете със сол и черен пипер.
Загрейте зехтин в тиган. Направете кюфтенца от сместа, като използвате около 6 супени лъжици за всяко.
Изпържете в зехтина за около 2 минути от всяка страна, докато получи хрупкава златиста коричка.
Оставете кюфтетата на домакинска хартия да се отцедят от мазнината. Сервирайте с гарнитура от свеж бейби спанак, чери доматчета и жълта чушка, поляти с дресинг от зехтин, лимонов сок и черен пипер.