Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Лимоново пилешко с маслини

Лимоново пилешко с маслини
Източник: Youtube
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Кулинар:
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
30 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Овкусете пилешките гърди със сол и пипер от двете страни. Сложете ги в голям тиган със загрят зехтин с кожата надолу. Запържете до светло златисто от двете страни, после извадете в чиния.

  • 2

    Когато извадите пилето, в тигана сложете наситнените лук и чесън. Сипете съвсем малко вода и зехтин. Запържете ги за кратко. 

  • 3

    Добавете нарязаните лимони, маслините, пилешкия бульон и 2 ч.ч. вода. Оставете да заври и след това да ври 10 минути. След 10 минути върнете пилето с кожата нагоре. Поръсете с мащерка и пипер. Оставете да се готви 15 минути. 

  • 4

    Може да сервирате веднага или да извадите пилето и да сгъстите соса - с 1 с.л. царевично нишесте и 2 с.л. студена вода. 

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Живей просто. Обичай щедро. Говори истината. Дишай дълбоко. Прави най-доброто, на което си способен. Остави всичко останало на силите,...
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...