Нагрейте зехтина в голям тиган. Сложете телешката кайма и запържете за около 5 минути.
Добавете лука и пържете още 5 минути.
Прибавете доматеното пюре, горещата вода, магданоза, бахара, канелата, 1 ч.л. сол и пипера.
Оставете соса да къкри в продължение на 8-10 минути.
През това време сварете макароните в леко подсолена вода. Изстудете в студена вода.
Сложете гелетата в соса, за да се сгъсти. Махнете от котлона.
Разстопете ½ ч.ч. масло в тенджерата на макароните и после ги върнете в нея.
Добавете половината настърган пармезан и 2 разби яйца. Разбъркайте внимателно.
Намазнете дъното и страните на тава. Изсипете половината макаронена смес и притиснете хубаво.
Изсипете соса с месото и най-отгоре покрийте отново с макаронена смес. Загладете възможно най-добре.
Загрейте фурната на 180 градуса. През това време пригответе соса бешамел.
Разтопете 10 с.л. масло. Добавете 4 с.л. брашно. Гответе до получаване на жълт цвят. Сложете 4 ч.ч. мляко и бъркайте, за да се поличи еднородна смес. Добавете 1 ч.л. сол и оставете за още 3 минути на котлона. Накрая добавете 3 бити яйца.
Изсипете бешамела върху макароните. Поръсете с останалата част от пармезана. Печете около 40-45 минути.