Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Мариновани камби

6
Мариновани камби
Източник: Светла Иванова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:зимнина/туршии
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
50 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Почистваме и измиваме камбите. 10 броя камби са около 1кг.

  • 2

    Нареждаме ги в тавичка и във всяка една слагаме 1 с.л. оцет, 1 с.л. олио, 1 ч.л.захар и 1к.л. сол.

  • 3

    Печем ги на силна фурна.Трябва да си останат твърди, защото при стерилизирането допълнително омекват, а е хубаво да са леко хрупкави.

  • 4

    Нареждаме ги в буркани.

  • 5

    Ако в тавичката има сос, получен при печенето, го разпределяме в бурканите.

  • 6

    Стерилизираме не повече от 10 минути.

  • 7

    Страхотна гарнитура за пържолки през зимата или мезе за ракийка.

продукти
10 к.л.сол
10 ч.л.захар
10 с.л.олио
Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
walera54
31.08.2017 | 08:27
От години ги правя , но не ги стерилизирам !Слагам бурканите върху фурната да се затоплят от печенето и нареждам камбите в топлите буркани ,слагам капачките и обръщам да изстинат !Топлите буркани и камби вакумират капачките !
5
elena atanasova
11.10.2013 | 08:20
Отговор на коментар #4 от poli asenova:
И аз много ги харесвам.
4
poli asenova
10.10.2013 | 09:33
Много обичам мариновани камби.
3
gabriela gabrielova
09.10.2013 | 22:49
Ще пробвам камбите по тази рецепта.
2
ана
09.10.2013 | 12:33
Аз ги обичам пълнени с моркови:)
1
stefaniika koleva
09.10.2013 | 09:36
Трябва да пробвам тези мариновани камби.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!