Правили ли сте коледни сладки със захарна глазура? Ако да, тогава знаете какво удоволствие са те за децата. Ако пък все още не сте приготвяли такива, то нека ви кажем как най-лесно и професионално се украсяват тези сладки.
Въпросната глазура за сладки се прави от пудра захар и мляко, които се смесват до получаване на гъста каша. С нея се рисуват коледните сладки.
Но, вероятно сте виждали, или поне детето ви е гледало в някое коледно филмче, едни прекрасни няколкоцветни сладки с въпросната глазура. Е, точно тук се появяваме ние и ви даваме полезен съвет как да процедирате в този случай.
Трябва ви дозаторно шише (потърсете в магазините за домашни потребни), с което много лесно се украсяват коледни сладки.
Ако сте решили в какви цветове, като за целта ви трябват сладкарски бои, ще укрсявате сладките, то на финала си направете и една бяла, гъста глазура (само от мляко и захар), която ще послужи за борд, който да пречи на цветовете да се разтичат или да потичат извън повърхността на сладката. Цветът може и да е различен от бял, ако предпочитате.
Всички глазури се слагат в различни шишета. Може за първо време да използвате само бяла и още една цветна глазура.
Бялата глазура сложете по края на сладката, по ръба й, а вътре оцветете с другата глазура, която сте избрали.
А след като се почувствате уверени, може да направите и малко по-смели варианти на украса.
Предлагаме ви да видите тези няколко снимки, за да се вдъхновите, а за коледен разкош има и едно любопитно видео по темата :)
кадри и видео: youtube.com