Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Нова порция страхотни трикчета

по статията работи: | 29 октомври 2015 Прочитания: 1043
С продукти от кухнята
Нова порция страхотни трикчета
Източник: Youtube

Ах, колко обичаме да намираме лесни решения дори на малките проблеми.

 

Животът ни става много по-лесен, когато имаме едно-две трикчета, скрити в джоба.

 

Затова сме ви приготвили нова порция кулинарните трикчета, които са супер хитри и супер практични. 

 

1. Бурканче с течен шоколад, сладко или мед

 

Съдържанието вътре свършва (рано или късно) и сме напът да изхвърлим буркана. Но вътре все още има мъъъничко останал шоколад (или пък вкусно сладко от ягоди).

 

Е, какво можем да направим - с лъжица нищо не се получава...

 

Просто сложете вътре малко сладолед и разбъркайте. Той ще "обере" всичко, останало в бурканчето.

 

Така, не само че няма да изхвърляте нищо, ами и ще направите сладоледа си супер вкусен! Оставете го малко да се разтопи, разбъркайте добре и хапвайте (направо от бурканчето). Хитро, нали?

 

2. Обелка от банан за почистване на обувки

 

Странно?! Но, факт е, че с обелката от банан можете страхотно да излъскате кожени обувки.

 

34915

 

Само внимавайте в обелката да няма останали частици от банана (най-често остават такива в края на обелката). 

 

И не прилагайте това с велурени обувки - сещате се, че няма да завърши добре. 

 

3. Лед за вино

 

Освен ако не пиете греяно вино, във всички случаи е добре виното да е приятно охладено. 

 

Но, ако сме забравили да сложим бутилката в хладилника, какво правим? В повечето случаи използваме лед. Но той, разбира се, не само че охлажда, ами и разрежда виното и особено ако сме сложили повечко кубчета, накрая пием почти вода.

 

Затова, следващият път, вместо да приготвяте лед, по-добре замразете зрънца грозде и използвайте тях за разреждане на вино. Признайте, идеята е страхотна.

 

Така, виното ще е охладено, неразредено и освен това изглежда доста красиво и ефектно. 

 

34917 34918

youtube.com 

 

Отделете зрънцата от чепката грозде, измийте ги и сложете в купичка. Сложете цялата купичка във фризера - така и самата тя ще е студена и когато я извадите, ще поддържа по-дълго своеобразните ледчета. 

 

Разбира се, можете да ги сложите в кутия или в плик. Супер идейно и красиво!

 

4. Орех за възстановяване на наранени дървени повърхности

 

Ако имате дървена маса или стол, който с времето се е обелил, изтъркал, надраскал и има някаква щета по него, просто го натъркайте с орехова ядка. 

 

Да, признаваме, че звучи доста странно, но вижте във видеото колко бързо и успешно се скрива наранената повърхност. Признаваме, че и ние самите не сме убедени как точно работи този метод, но е факт, че работи!

 

Рейтинг: 4 / 5 , 242 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!