Сигурни сме, че знаете кой е Бъди Валастро, макар по име да не ви звучи толкова познато.
Онзи симпатичен италианец, станал известен с американските си ТВ програми, най-известното от които "Кралят на тортите".
Там Бъди ни показваше как прави внушителни огромни торти. Ако сте гледали поне веднъж предаването му, то със сигурност сте го запомнили.
Друга негова поредица беше предаването "Кралят на кухнята". Днес ще ви представим една рецепта точно от това предаване.
И то не каква да е рецепта, а за перфектно пълнено пилешко!
Пълнежът, разбира се, е специален - коя ли от рецептите на Бъди не е...
Плънката на тези пилешки гърди се състои от моцарела, наденичка и много аромати. Звучи възхитително и изглежда повече от добре!
Представяме ви продуктите и приготвянето на Перфектно пълнено пилешко по рецепта на Бъди Валастро:
- 150-200 г италианска наденица
- 1 с.л. зехтин
- 1 глава лук
- 60 г моцарела
- 2 с.л. овкусена галета - галета + настърган пармезан + наситнен магданоз + чесън на прах
- сол, пипер
- 6 пилешки гърди
- сол, пипер
- 100 мл сухо бяло вино
- 3 с.л. зехтин
Ако сте почитатели на пълненото пилешко, задължително хвърлете един поглед и на това Пиле по киевски с нетрадиционна плънка. Кое й е необикновеното? Надникнете в рецептата, за да видите!
Започваме с плънката. Трябва да махнете ципата на наденичка и да накъсате вътрешността на парчета. Запържете ги в тиган със загрят зехтин.
После прибавете наситнения лук и оставете, докато омекне.
Нарежете моцарелата на кубчета и смесете с овкусената галета. Ако нямате такава, просто прибавете 2 с.л. галета, щипка чесън на прах, 1 с.л. наситнен магданоз и съвсем малко настърган пармезан (по желание).
Разбъркайте всичко и когато лукът омекне, а наденичката се запържи до златисто, добавете и тях. Разбъркайте добре плънката и се заемете с пилето.
Направете джобче на всяка пилешка гърда и напълнете с помощта на лъжица. После с помощта на клечка за зъби затворете джобчето.
Подредете готовите джобчета в тавичка. Овкусете със сол и пипер, полейте със зехтина и виното. Сложете във фурната на 200 С и печете 20-тина минути.
И готово! Имайте най-вкусните пълнени пилешки гърди, с ароматна и различна плънка. Сервирайте по едно на човек или нарежете всички гърди на парчета и сервирайте в голямо плато, поръсени с кубчета домати.
Вижте само как изглежда в следващото видео: