1
Петелът се нарязва на парчета, измива се и се подсушава
2
Парчетата от петела се нареждат в дълбока стъклена купа и се заливат с червеното вино
3
Добавят се морков, нарязан на шайби, глава лук, разрязана на четири, черен пипер на зърна, дафинов лист и мащерка на вкус. Купата се слага в хладилника най-малко за осем часа
4
В дълбика тенджера се запържват сланината, нарязана на кубчета, и останалите моркови и лук
5
Изваждат се и на тяхно място се слагат парчетата петел. След като месото се зачерви, сезалива с прецедената марината
6
След като заври ястието, се добавят сланината със зеленчуците, огънят се намалява и се оставя да къкри на бавен огън поне 2-3 часа
7
През това време, ако е необходимо, се долива горещ пилешки бульон (може и от кубчета)
8
Около 20 мин преди края на варенето се добавя доматено пюре, размито в малко студенавода
9
Ястието е готово, когато месото се отделя от костите