Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пиле с къри върху кускус

Пиле с къри върху кускус
Източник: Светла Иванова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
70 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Измиваме пилешките гърди и ги нарязваме на кубчета.

  • 2

    В купа разбъркваме добре къри-пастата заедно с 6 с.л. кисело мляко и сока на половин лимон. Прибавяме пилешкото, смесваме добре и оставяме в хладилника за около 1 час.

  • 3

    В тиган с капак загряваме мазнината и много бързо пускаме пилешките парчета. Внимавайте, защото пръска гореща мазнина. Слагаме капака и оставяме да се задушават 10-тина минути, като от време на време се разбърква внимателно.

  • 4

    В купата, където се е мариновало пилешкото месо, към останалата марината добавяме останалото кисело мляко, сока от другата половина на лимона и разбъркваме.

  • 5

    Сваляме тигана от огъня и веднага прибавяме останалата смес с кисело мляко. Разбъркваме и оставяме да си почива.

  • 6

    Приготвяме кус-куса като го заливаме с вряла вода, според указанията на опаковката, щипка куркума за цвят, щипка сол. Оставяме да набъбне.

  • 7

    Сервираме пилешкото върху кус-куса. По желание може да се поръси с още лимонов сок.

  • 8

    Забележка: Количеството къри-паста може да се намали, в зависимост от това колко е лютива и колко люто обичате.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Виното става по-добро с възрастта. Колкото повече остарявам, толкова повече го оценявам." Анонимно  
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
Програмист отваря хладилника, вади пакетче масло и чете - "Масло 72%". Връща го веднага и казва:- Скоро ще е готово!