Обелете лука, нарежете го на филийки и го запържете в сгорещеното масло. Поръсете с червения пипер.
Нарежете пилешките гърди на кубчета със страна 3 см.
Почистете чушките, махнете семенната част и ги нарежете на едро.
Отцедете и нарежете на ситно доматите, като запазите сока им.
Добавете месото, чушките, доматите и доматения сос при лука.
Сложете разтрошения бульон, кимион на вкус и дафиновите листа и посолете.
Похлупете тенджерата и варете гулаша 20 минути на тих огън.
Измийте, отцедете и нарежете на ситно магданоза. Нарежете на дребно киселите краставички, добавете ги към гулаша заедно с магданоза и варете още 5 минути.
Сипете гулаша в дълбоко блюдо за сервиване.
Нарежете на ситно твърдо сварените яйца и гарнирайте гулаша.
Поднесете с паста или картофено пюре.