Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Пилешки пай

3
Пилешки пай
Източник: Thinkstock/ Guliver
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Кулинар:
Рейтинг: 4.5
(базиран на 2 отзива)
време
70 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Загрейте фурната на 220 С.

  • 2

    В тиган за сос комбинирайте пилешкото, морковите, граха и селърите, всичко нарязано на ситно. Добавете вода, колкото да ги покрие и варете за 15 минути. Махнете от котлона, отцедете и оставете настрани.

  • 3

    На средна температура, отново в тиган задушете лука в маслото, докато омекне и стане полупрозрачен. Добавете брашното, солта, пипера. Бавно разбъркайте в бульона и млякото. Оставете на котлона, докато сместа се сгъсти. Махнете от котлона и оставете за малко настрана.

  • 4

    Сложете сместа с пилето на дъното на форма за пай. Сложете топлата течност отгоре. Покрийте с корите, изрежете излишното тесто и надупчете с вилица, за да излиза парата.

  • 5

    Печете в предварително загрята фурна за около 30-35 минути, или докато тестото добие златиста коричка. Охладете за 10-тина минути, преди консумация.

Коментари(3)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
3
Danaq Mihaylova
28.10.2013 | 08:45
Отговор на коментар #1 от zvetanka ivanova:
Наистина е така и на мен доста ми се прияде .
2
Danaq Mihaylova
28.10.2013 | 08:44
Много добре изглежда :)
1
zvetanka ivanova
07.10.2013 | 08:46
Изглежда много апетитно.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Солта е създадена от най-чистите родители: слънцето и морето." Питагор  
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Зелник, ама най-лесният на света!
По време на изпит по кормуване: - Достатъчно, госпожо, вие не издържахте изпита! - Но аз още не съм започнала?! Даже не съм хванала...