Разтваряме маята в топлото мляко заедно със захарта. В купа пресяваме брашното със солта, добавяме разтворената мая и мазнина и омесваме гладко, меко тесто.
Оставяме на топло за 30-тина минути да втаса. Разделяме на 11 топчета втасалото тесто.
10 топчета разточваме на елипси. На всяка елипса слагаме парче шунка и навиваме на рулце.
Събираме двата края на рулцето да стане като геврече с дупка по средата. С нож правим 6 разреза отвън навътре, да стане като цвете.
Местим оформените питчици в тава, застлана с хартия за печене. От 11-тото топче правим 10 мънички топченца и слагаме по едно в средата на всяко цвете.
Оставяме да втасат за около 10-тина минути, намазваме с разбит жълтък и поръсваме със сусам топченцето в средата на цветето. Печем на 180 градуса за около 15-16 минути.
Много меки и вкусни питчици, подходящи за злояди деца.
Рецептата я имам от майки ми, а тя - от старо кулинарно списание.