Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Прясно зеле на фурна с наденица

6
Прясно зеле на фурна с наденица
Източник: Люси Евтимова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
50 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Започваме, като измитото и почистено зеле нарязваме на средно големи парченца. Слагаме в купа и добавяме две-три щипки сол, с които го омачкваме.

  • 2

    В малко олио запържваме зелето, докато омекне и намали обема си. Добавяме 1 ч.ч. топла вода и оставяме да поври няколко минути.

  • 3

    През това време измиваме и нарязваме доматите на малки кубчета. Аз предпочитам да добавям една малка люта чушка (не много люта), вместо чесън.

  • 4

    Нарязваме я и нея на ситно. След като водата е поизвряла, прибавяме доматите и чушката, и добавяме 1 ч.л. захар и още сол / олио - на вкус. Ако е необходимо, прибавяме още малко топла вода - 1/2 ч.ч.

  • 5

    Разбъркваме хубаво и прибавяме подправките - чубрица, черен и червен пипер. Разбърквайки пържим още няколко минути. Прехвърляме всичко в подходящ съд за печене.

  • 6

    Слагаме във фурната на 200 С, докато заври. След това намаляваме и печем до готовност - около 15-20 минути.

  • 7

    През това време нарежете наденицата във форма по желание. Обичам да пека месото отделно от зелето, тъй като ястието запазва лекия си вкус на постно, въпреки наличието на месо отгоре.

  • 8

    Подредената наденичка печем още няколко минути, докато се запече. 

  • 9

    Още информация ще намерите тук.

продукти
Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
Vqra Petrova
23.05.2014 | 15:00
странна рецепта не изглежда зле.
5
ана
19.09.2013 | 13:17
Много хубава рецепта.
4
stefaniika koleva
19.09.2013 | 09:08
Често го приготвям, става вкусно.
3
zvetanka ivanova
18.09.2013 | 08:30
Става много вкусно.
2
кати
17.09.2013 | 13:16
Вкусно и лесно, браво.
1
Violeta
17.09.2013 | 13:08
Много вкусно изглежда.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Картофки, ама по-така ;)
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!