Започваме, като измитото и почистено зеле нарязваме на средно големи парченца. Слагаме в купа и добавяме две-три щипки сол, с които го омачкваме.
В малко олио запържваме зелето, докато омекне и намали обема си. Добавяме 1 ч.ч. топла вода и оставяме да поври няколко минути.
През това време измиваме и нарязваме доматите на малки кубчета. Аз предпочитам да добавям една малка люта чушка (не много люта), вместо чесън.
Нарязваме я и нея на ситно. След като водата е поизвряла, прибавяме доматите и чушката, и добавяме 1 ч.л. захар и още сол / олио - на вкус. Ако е необходимо, прибавяме още малко топла вода - 1/2 ч.ч.
Разбъркваме хубаво и прибавяме подправките - чубрица, черен и червен пипер. Разбърквайки пържим още няколко минути. Прехвърляме всичко в подходящ съд за печене.
Слагаме във фурната на 200 С, докато заври. След това намаляваме и печем до готовност - около 15-20 минути.
През това време нарежете наденицата във форма по желание. Обичам да пека месото отделно от зелето, тъй като ястието запазва лекия си вкус на постно, въпреки наличието на месо отгоре.
Подредената наденичка печем още няколко минути, докато се запече.
Още информация ще намерите тук.