Посолете пуйката отвън и отвътре
Сварете дреболиите и в подсолена вода и ги нарежете наситно
Задушете лука, предварително нарязан наситно в 3-4 супени лъжици масло
Задушавайте го до омекване, след което добавете ориза, който се пържи до прозрачност
След това залейте с една и половина чаши бульон от дреболиите
Когато оризът поеме течността, прибавете дреболиите, стафидите, черният пипер, канелата, ситно нарязаният магданоз и сол на вкус
С тази смес напълнете пуйката и я зашийте
Сложете я в намазана с масло тавичка, отстрани сипете 1 чаена чаша от бульона и печете в умерена фурна
Поливайте пуйката от време на време със соса, за да остане сочна
Докато се пече, ако желаете, може да я покриете с листа от кисело зеле
Може също да я печете върху една нарязана наситно кисела зелка.