Рецептата участва в конкурса "Сладкиши, кексове и рула".
С миксер разбиваме белтъците, когато започнат да стават на крем, добавяме към тях бакпулвера. След това се добавя към белтъците половината от захарта. Разбиват се не прекалено гъсто, трябва да се получи лек и лъскав крем.
На ръка разбиваме много добре жълтъците и останалата половина от захарта. След това комбинираме белтъците и жълтъците и разбъркваме с шпатула. Добавяме половината разтопено масло и половината от брашното. Объркваме добре и добавяме и останалата половина. Добавяме и няколко капки есенция по желание.
Печем на предварително загрята фурна на 200 С за 7 минути.
Върху хартия, поръсена с малко пудра захар, обръщаме горещия блат за рулото, разлепваме хартията върху която се е пекъл, поставяме я отново на него и пак го обръщаме. След като рулото поизстине, намазваме с крем или друго ( плодове или сладко) и завиваме.
*Ако рулото е бяло съответното количество какао се заменя с брашно.