Нарежете фрназелата на филийки. Запечете върху скарата във фурната за 3-4 минути.
* Може да ги изпечете и в тава, но след 2 минути трябва да ги обърнете за още 2 минути.
Когато филийките са изпечени, натъркайте всяка от тях с чеснова скилидка. Нарежете чери доматите на половинки.
Обелете аспержите, махнете им крайчетата и нарежете всяка от тях на диагонални парчета. Сложете във вряща вода за 3-4 минути.
В купата, в която ще сервирате, сложете оцета, солта, захарта, пипера, водата, олиото и разбъркайте добре. Изсипете вътре аспержите, доматите, начупете филийките.
Сложете листенцата босилек и люспите пармезан (настърган или нарязан на тънко с белачка). Разбъркайте добре всички продукти.