За соса маринара: Загрейте зехтина в тиган и добавете чесъна, босилека и 1 щипка едросмлян лют червен пипер. Запържете за минута, две. Добавете захарта, оцета, 1 ч.л. сол и щипка пипер. Изсипете доматите и оставете соса да къкри 15 минути. След като го махнете от котлона, го пюрирайте.
Разтопете маслото на средна температура. Запържете тиквичките, нарязани на кубчета, докато станат златисти. Овкусете ги със ½ ч.л. сол, щипка пипер и щипка едросмлян лют червен пипер.
Във всяка питка добавете от тиквичките, сосът маринара и накрая поръсете с настърганата моцарела. Затворете добре питките и ги увийте по отделно в алуминиево фолио.
Печете 15 минути в загрята на 180 градуса фурна.