Джоланът се маринова със 1 ч.л. сол, черен пипер, 1 ч.л. червен пипер, щипка чубрица, малко олио. Разбърква се добре с подправките, добавя се виното и се оставя да престои поне 1 час.
Лукът и морковите се обелват и нарязват на големи парчета. В тава, застлана с хартия за печене, се редят парчетата месо и между тях нарязаните лук и моркови. Наръсва се с още малко сол, черен пипер и червен пипер, слага се и дафиновия лист.
Залива се с водата и бирата. Тавичката се покрива с фолио и се пече на 200 С поне два часа, като от време на време може да се проверява и да се долива вода.
Картофите се обелват и нарязват. Разбъркват се в купа със сол, чубрица и универсална подправка. След около 2 часа фолиото се маха, добавят се картофите, долива се още малко вода и се оставя да се пече.
По време на печенето месото се завърта, за да хване равномерна коричка. Пече се около 40 минути, или до готовност на продуктите.