Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Свински джолан на фурна

Свински джолан на фурна
Източник: Симона Иванова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
> 90 м.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Джоланът се маринова със 1 ч.л. сол, черен пипер, 1 ч.л. червен пипер, щипка чубрица, малко олио. Разбърква се добре с подправките, добавя се виното и се оставя да престои поне 1 час.

  • 2

    Лукът и морковите се обелват и нарязват на големи парчета. В тава, застлана с хартия за печене, се редят парчетата месо и между тях нарязаните лук и моркови. Наръсва се с още малко сол, черен пипер и червен пипер, слага се и дафиновия лист.

  • 3

    Залива се с водата и бирата. Тавичката се покрива с фолио и се пече на 200 С поне два часа, като от време на време може да се проверява и да се долива вода.

  • 4

    Картофите се обелват и нарязват. Разбъркват се в купа със сол, чубрица и универсална подправка. След около 2 часа фолиото се маха, добавят се картофите, долива се още малко вода и се оставя да се пече.

  • 5

    По време на печенето месото се завърта, за да хване равномерна коричка. Пече се около 40 минути, или до готовност на продуктите. 

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
По време на изпит по кормуване: - Достатъчно, госпожо, вие не издържахте изпита! - Но аз още не съм започнала?! Даже не съм хванала...