Приготвяме шоколадов крем, като разтопяваме на водна баня шоколада, маслото и пудрата захар. Сваляме от огъня и прибавяме жълтъците 1 по 1 при непрекъснато разбъркване.
Разбиваме на твърд сняг белтъците с кристалната захар и ги добавяме на порции към шоколадовата смес. Трябва да се получи гладка смес. От нея отделяме 2 супени лъжици.
Добавяме към шоколадовата смес смлените орехи (може да се използват и други ядки). Във форма с ринг подреждаме половината от обикновените бишкоти и ги сиропираме с подсладеното кафе. Слагаме половината от шоколадовата смес с орехи. Нареждаме банан и половина, нарязан на кръгчета с еднаква дебелина.
Следващият ред е с 14 бр. слепени бишкоти, които също сиропираме с кафе. Изливаме остатъка от шоколадовата смес с орехи. Отгоре поставяме останалия нарязан банан и половина.
Завършваме с останалите обикновени бишкоти, като ги нареждаме с гладката част нагоре. Сиропираме с кафе. Разбиваме сладкарската сметана и от нея отделяме 1-2 супени лъжици, които смесваме с отделените от шоколадовия крем.
С разбитата сметана намазваме тортата отгоре. Поставяме в хладилник за поне 6 часа. След като се охлади тортата добре, с направената смес от сметана и шоколадов крем намазваме отстрани тортата и украсяваме с шоколадовите пръчици и настърган шоколад. Пожелание може да сложите смлени ядки и в украсата.