Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Содени питки

12
Содени питки
Източник: Цецка Арнаудова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:тестени
Националност:българска кухня
Рейтинг: 4.9
(базиран на 23 отзива)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Сипваме брашното в подходящ дълбок на широк съд.

  • 2

    В средата изсипваме киселото мляко със содата бикарбонат и омесваме.

  • 3

    Добавяме олиото и натрошеното сирене. Сместа трябва да и доста по- мека от обикновено тесто.

  • 4

    Оформяме питчици, отгоре в средата слагаме масло, за да се получи дупчица.

  • 5

    Печем за около 30 минути с предварително слабо загрята фурна.

Коментари(12)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
12
Stefani
09.08.2013 | 11:50
Првя ги много често,ставам много бързо и лесно. Всички много ги харесват. Рецептата е страхотна :)
11
Антония
17.02.2013 | 13:08
Отговор на коментар #10 от maria georgieva:
Аз ги правя като средно големи топчета(като кюфтета)и след това леко ги сплесквам.Пека ги на 200градуса до зачервяване.
10
maria georgieva
14.02.2013 | 17:53
Два пъти ги правих, но и двата пъти ми останаха тестяви отвътре. Предположих, че първият път са малко големи, и затова втория път ги направих по-малки на големина, пеках на 180 гр 30 мин и пак станаха тестяви.Греша ли някъде?
9
Светла Илиева
25.01.2013 | 13:43
Много са вкусни! Стават лесно!Аз ги знам като "Добруджанки"
8
Ani Bodurska
24.01.2013 | 23:02
Ще ги пробвам, изглеждат много вкусно.
7
Цецка Арнаудова
23.01.2013 | 13:44
Отговор на коментар #4 от pepi damjnova:
Определено е лесно и вкусно.
6
gabriela gabrielova
23.01.2013 | 11:52
Ще ми е интересен крайният резултат.
5
kalinka kalinkova
22.01.2013 | 18:17
Ще намажа и тавичката с масло както съветвате.
4
pepi damjnova
22.01.2013 | 14:20
Ще ви послушам и ще ги направя.
3
Цецка Арнаудова
22.01.2013 | 09:40
Отговор на коментар #2 от Alexandra Pirovska:
Аз ги пека на 180 градуса. И ги оформям с намазани с олио ръце. Стават много лесно, като се има в предвид, че аз не мога да меся, но те се получат винаги.
2
Alexandra Pirovska
21.01.2013 | 17:52
na kolko gradusa se pekat?
1
Borislava Todoroff
21.01.2013 | 17:30
Страхотни са! В нашето семейство им казваме сиренки и честичко ги похапваме! Препоръчвам ги! И намажете тавичката с масло! Става страхотна хрупкава коричка от долу. :)))
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Модерната култура е задвижвана от кафе и бензин. Често първото има вкус на второто." Едуард Аби, американски есеист  
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
По време на изпит по кормуване: - Достатъчно, госпожо, вие не издържахте изпита! - Но аз още не съм започнала?! Даже не съм хванала...