Брашното се пресява. Добавят се яйцето, мекото масло и солта и се разбъркват заедно. Накрая се изсипва студената вода и се замесва хомогенно, меко тесто, което се оставя в хладилника за 30 минути.
Охладеното тесто се разточва на тънък кръг и се прехвърля внимателно в кръгла форма, като се притиска добре, за да залепне за дъното и стените. Надупчва се с вилица и се запича за 15 минути на 160 градуса.
Спанакът се измива и нарязва на дребно, лукът и чесънът се накълцват и всичко се задушава заедно с маслото, солта и белия пипер, до омекване.
В купа се разбиват с миксер яйцата, прясното мляко и крема сиренето. Добавят се задушеният спанак и натрошеното овче сирене и се разбърква внимателно с вилица.
Плънката се изсипва върху тестената основа и кишът се връща във фурната за още 30-40 минути на 180 градуса.
Рецептата е публикувана в книгата "Малка книжка за великден" на издателство "Ентусиаст".