Зеленчуците се измиват добре, след това морковите и корените се нарязват на малки кубчета.
Лукът се обелва и се нарязва на ситно.
В тенджера се кипва 1.5 литра подсолена вода.
Каймата се разбърква с белтъка, половината магданоз, сол и черен пипер.
Оформят се малки топчета, които се потапят в оцет.
След това се пускат в тенджерата с вряща вода.
Прибавят се зеленчуците и огънят се намалява.
Тенджерата се похлупва, а супата се оставя да ври на тих огън около 50 минути.
Доматът се обелва и се нарязва на ситно.
Заедно с ориза се добавят към супата и се оставят, докато омекне оризът.
Приготвя се застройката, като в купичка се разбива на пяна яйцето с лимоновия сок (или кисело мляко).
Супата се сваля от огъня и се прибавя останалият магданоз.
В купичката със застройката се прибавят постепенно няколко лъжици от горещата супа, като сместа се разбива с вилица непрекъснато.
Съдържанието на купичката се изсипва в тенджерата. Супата се разбърква добре.
Супа топчета със застройка се поднася, гарнирана със стръкчета магданоз.