Пилешките филенца се нарязват на лентички и се слагат в тенджера с вода и сол, за да се посварят. Гъбите се почистват и нарязват на едро. Лукът се нарязва на дребно, а празът на кръгчета.
Джинджифилът се обелва и нарязва на много тънки филийки. Червената чушка се нарязва на кръгчета.
В тенджера се загрява олио от гроздови семки. В него се добавят празът и лукът, за да се запържат. Постепенно се добавят гъбите, червената чушка и джинджифила.
Добавя се малко от бульона, в който са се варили пилешките гърди и се оставя под капак, за да се задушат. Прибавя се кокосовото мляко с лимонена трева (по желание).
Накрая се добавят пилешките филенца и се оставя да покъкри за 15 мин. Малко преди да е готова се слага соевия сос, чилито, сока от лайм, и пресния кориандър.