Лукът, нарязан на ситно, се задушава до омекване в мазнината. Прибавят се предварително обезкостеното и смляно месо, стритата чубрица, смлечният черен пипер и нарязаните на кубчета домати.
Сместа се разбърква и се увива в квадратните парченца леко кора, разточена от баничното тесто, приготвено от брашно, вода и малко сол (в продуктите е посочено количеството брашно за тестото - 400 г.)
Свитите сарми се подреждат в намазана с мазнина тава и се пекат в умерена фурна. След изпичането им, се заливат с кипяща подсолена вода (или бульон), похлупват се и се държат на топло, докато се задушат и поемат водата.
При поднасянето им порциите се оформят с по 2-3 сарми.
Рецептата е част от "Единен сборник рецепти за заведенията за обществено хранене"