Бихме направили всичко, за да запазим храната по-дълго, нали? Вижте някои хитрости, които ни го позволяват.
А в други случаи, можем да ползваме хранителни продукти за удължаване срока на годност на други неща, като красивите букети, например.
Е, стига приказки, да минаваме към конкретиката.
За да запазим лука и чесъна, трябва да го сложим в хартиени пликове, които сме надупчили предварително. Затваряме с кламер и сме готови.
Трябва да сложим табелки или да надпишем пликовете, за да не се налага да ги отваряме, за да надничаме вътре.
Стана дума за цветята – една малка чаша водка и малко захар във водата ще запази цветята свежи за по-дълго.
youtube.com
Зелената салата ще се запази свежа, ако в купата сложим и едно парче домакинска хартия, за да попие влажността.
Увийте дръжката на бананите с фолио, за да не позволявате на кислорода на нахлува. Така ще се запазят по-дълго време.
Ако имате повече горски плодове и мислите, че не можете да ги изядете веднага, не чакайте, за да се пробвате. Веднага замразете половината. Така те ще си останат свежи. Ако ги замразим вече тръгнали да се развалят, вкусът им няма да е приятен, когато ги размразим.