* Нужни са ви 1 и 1/4 ч.ч. натрошени грахамови бисквити.
* Маслото трябва да е разтопено - 4 с.л.
Смесете натрошените бисквити, захарта и маслото. Разбъркайте добре. Разпределете сместа във форма за пай. Притиснете добре към дъното и ръбовете с тъп предмет (дъното на чаша). Приберете в хладилник за 2 часа.
Разбийте крема сиренето с течния шоколад до хомогенна смес. В друга купа на висока скорост разбийте сметаната. Прибавете сметаната към шоколадовата смес и внимателно смесете с шпатула, докато сместа стане гладка.
Изсипете сместа върху блата и приберете в хладилник за още (поне) 4 часа. Преди сервиране може да украсите с шоколадов топинг.