Интересното на този сладкиш е, че вместо захар се използва сладко. Аз използвам сладко от смлени сини сливи или череши.
В чаша вряла вода изсипваме едно след друго сладкото, олиото, пресяваме отгоре брашното с бакпулвер, канелата и накрая натрошените на едро орехи и какаото.
Ако сладкото ви е от по-киселите, добавете захар.
Разбърквате добре сместа и изсипвате в намазнена и посипана с брашно форма за печене.
Печем в загрята фурна до готовност, като проверяваме отвреме навреме с клечка.
За заливката: В купичка се разтопява шоколада с маслото и се разбърква добре. Аз ги разтопявам на микровълновата, но може и в купа на водна баня. Към шоколадовата смес бавно добавям сметаната.
С тази смес се залива изстиналия сладкиш. Украсата е пожелание.