Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Шоколадово руло с крем от маскарпоне и малини

Шоколадово руло с крем от маскарпоне и малини
Източник: Марианна Калинкова
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
70 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Приготвяне: 30 минути плюс 30 минути за охлаждане. Топлинна обработка: 7-10 минути

  • 2

    Изберете тенджера, която е достатъчно широка, за да побере голяма огнеупорна купа. Сипете съвсем малко вода на дъното й. Оставете я да заври на висока температура. Застелете плитка тавичка с хартия за печене.

  • 3

    Намалете котлона и поставете купата в тенджерата. Сипете вътре яйцата и кавявата захар (за по-добра консистенция сложете нерафинирана кафява тръстикова пудра захар) и ги разбърквайте 12-13 минути с помощта на ръчна бъркала, докато сместа се сгъсти и заприлича на мус. Извадете купата от тенджерата и бъркайте още 2 минути.

  • 4

    Пресейте брашното и какаото и ги прибавете към яйчената смес (сипвайки ги с кръгови движения).

  • 5

    Излейте сместа в предварително подготвената тавичка, разпределяйки я равномерно. Печете 7-10 минути в предварително загрята фурна на 220 С, докато блатът се стегне, но при натиск пружинира.

  • 6

    Веднага извадете пандишпана върху чист лист хартия за печене, внимателно отстранете хартията от блата и изрежете хрупкавите краища с помощта на назъбен нож. Напръскайте с вода, за да омекне.

  • 7

    Навийте блата на руло откъм по-късата страна заедно с хартията за печене. Покрийте рулото с навлажнена домакинска кърпа. След това оставете рулото да изстине напълно 30 минути.

  • 8

    За да приготвите пълнежа, с вилица намачкайте пресните малини в купа. Ако използвате сладко от малини, както направих аз поради липса на пресни такива, изцедете сока от сладкото, за да останат само малините. Добавете маскарпонето и разбъркайте. Похлупете и охлаждайте сместа, докато стане време да намажете сладкиша.

  • 9

    Внимателно развийте изстиналия блат и отстранете хартията за печене. Намажете повърхността му с малиновия пълнеж и отново навийте рулото. Не се притеснявайте, ако се напука - в това се крие част от очарованието на този десерт.

  • 10

    Поръсете с пудра захар и прехвърлете рулото в поднос или голяма, плитка чиния. Препоръчително е рулото да престои няколко часа, покрито с фолио, в хладилник преди консумация. Преди да поднесете сладкиша, го нарежете на филийки с дълъг и тънък назъбен нож.

  • 11

    Да ви е сладко!

  • 12

    В една порция: 187 ккал, 7 г мазнини, 3 г наситени мазнини, 121 мг холестерол, 96 мг натрий, 25 г въглехидрати, 1 г влакнини, 8 г белтъчини.

продукти
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
  "Винаги готвя с вино. Понякога дори го добавям в храната!" Уилям Клод Фийлдс, американски комик  
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Малки кашкавалени соленки :)
Понякога си казвам "Стига си ял, Пешоооо"... И продължавам да ям, щото не се казвам Пешо :D