Еднократните форми за мъфини се намазват с четка, натопена в масло, и се поръсват с какао. Яйцата се разбиват със захарта, добавя се брашното. Към тази смес се прибавя на няколко пъти разтопения на водна баня шоколад, смесен с размекнатото масло, предварително леко охладен.
Разлива се във формите и се пече 10-12 минути на предварително загрята на 200 С фурна (според Йоли на 220 С и съм склонна да й вярвам, защото наистина целта е отвън да се запече бързо).
Видях някакъв французин да им слага по средата няколко парченца шоколад, т.е. слага от сместа до половината на формата, поставя няколко парченца шоколад и я допълва, но не съвсем.
Поднасят се с топка ванилов сладолед, макар Рамзи да препоръчва карамелов сироп.