Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Есента в рецепти: Ризото с тиква

по статията работи: | 17 септември 2013 Прочитания: 2012 1
Още едно приложение на чудесната тиква
Есента в рецепти: Ризото с тиква
Източник: Thinkstock / Guliver

Тази рецепта, която взехме назаем от блога Cooking Creation, е поредното доказателство, че тиквата може да се превърне във всякакъв тип ястие и винаги да бъде все така вкусна.

 

Имайте предвид, че за изпълнението на това ризото е използвана тиква мускат. Скоро очаквайте отделен материал, посветен на традиционното италианско ризото, придружен от още чудесни рецепти.

 

Необходими са:

 

½ ч.ч. зехтин, по възможност екстра върджин

 

1 ч.ч. ситно нарязан лук кромид стар

 

2 ч.ч. ориз арборио

 

1 ч.ч. сухо бяло вино

 

около 6 ч.ч. пилешки бульон

 

1 тиква мускат, разделена на две

 

½ ч.ч. пармезан

 

4 с.л. обезмаслено масло, нарязано на малки парчета

 

Приготвяне:

 

В тиган загрейте зехтина на средна температура. Добавете ситно нарязания лук и чесън и сотирайте за няколко минути. Добавете почистения и измит ориз и разбъркайте с дървена лъжица.

 

Добавете бялото вино, отново разбъркайте, докато се абсорбира от ориза. Добавете пилешкия бульон – такова количество, че да го покрие напълно (около 3 ч.ч.), разбъркайте и изчакайте да попие течността.

 

Налейте още една чаша бульон, разбъркайте и изчакайте да се абсорбира. Повторете с още 1 чаша. Добавете последната чаша. Разбърквайте, докато оризът стане полуготов и попие цялата течност.

 

Добавете тиквеното пюре, което сте приготвили предварително от едната половина на тиквата, както и нарязаната на кубчета друга половина. Намалете температурата. Прибавете пармезана и маслото. Сервирайте, докато е топло.

 

Можете да гарнирате със салата или пресни подправки по желание.

Коментари(1)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
1
много вкусно изглежда.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Плачът е за обикновените жени. Красивите жени просто отиват на шопинг." Оскар Уайлд
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...