Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Как да готвим пиле по-бързо?

по статията работи: | 02 юли 2014 Прочитания: 1480
Супер полезни хитрости
Как да готвим пиле по-бързо?
Източник: Thinkstock / Guliver

Пилешкото месо се приготвя по-бързо, по принцип, в сравнение с някои други видове меса. Но ние искаме да ви помогнем да се научите да го приготвяте още по-бързо.

 

И така ето някои хитрости, които ще ни помогнат именно в тази посока.

 

Използвайте обескостено месо

 

Това ще смали времето за предварителната подготовка. Ако искате да бъде и по-диетично, тогава изберете и парче пилешко без кожа. Пилешките гърди са чудесен избор в този ред на мисли. Някои предпочитат месото от бутче, тогава просто избарете обезкостени и изчистени от кожата бутчета. Това може да свърши вместо вас месарят, ако не искате да се занимавате с тази дейност. Според някои кулинарни специалисти, месото от бутче се приготвя дори по-бързо от гърдите.

 

Нарежете ги на тънко

 

Ясно е защо. Топлината ще проникне много по-бързо, ако парчетата са тънко нарязани.

 

Цели пилета се готвят, докато са пресни

 

Разбира се, не всеки има възможност да гледа птици у дома и да яде само прясно месо. Но е добре да знаем колко е прясно. С времето месото става все по-трудно за обработка. Избирайте местни доставчици на пилешко и друго птиче месо. Дългият транспортен път на внесените пилета неминуемо отнема време.

 

За да се сготви по-бързо, резрежете с кухненски ножици от двете страни на гръбнака и го отстранете. Обърнете пилето и натиснете гръдната кост, докато чуете пукване. Това е т.нар. butterflying (butterflyпеперуда) готварска техника за транжиране на птиче месо.


Гответе на тухла


Затиснато с тежък предмет, като тухла, например, пилето се готви много по-бързо. Тухлата също се нагрява и така пилето се готви и от двете страни (от грила отдолу и тухлата отгоре).


Нарежете месото на малки парчета


Намаляването на обема на месото го кара да се готви за по-малко време.


Възползвайте се и от тази рецепта за лесни домашни пилешки хапки.


Не забравяйте за пилешката кайма



Като повечето смлени меса, и пилето отнема само няколко минути, за да стане готово за консумация.


Кои са тайните на добрата кайма.


Добавете мазнина

 

Знаем, че самото пилешко месо се води постно месо. Добавянето на олио или масло ще ускори процеса на готвене. А освен това добавя и много приятен вкус и аромат на ястието.

 

Рейтинг: 4 / 5 , 281 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Живей просто. Обичай щедро. Говори истината. Дишай дълбоко. Прави най-доброто, на което си способен. Остави всичко останало на силите,...
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Малки кашкавалени соленки :)
Има ли хапчета против глад? - Има, но са много големи! - Нищо, как се казват? - КЮФТЕТА !