Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Как да различим качествения соев сос от фалшивия?

по статията работи: | 21 септември 2015 Прочитания: 2260
Няколко лесни трика
Как да различим качествения соев сос от фалшивия?
Източник: Youtube

Ползвате ли често соев сос?

 

Той е чудесе за маринати, за сосове и за придаване на един по-специфичен вкус на ястията.

 

Всъщност соевият сос дори е полезен! Това е така заради високото съдържание на аминокиселини и антиоксиданти. Консумацията му подобрява кръвообращението и защитава от сърдечносъдови заболявания.

 

Но става дума само за качествения соев сос! Другият дори може да навреди на организма ни.

 

Днес ще ви дадем няколко съвета, как да различите качествения соев сос от фалшивия.

 

Е, най-добре, разбира се, е да си го приготвите вкъщи. Това е сложен и времеемък процес, затова най-често прибягваме до купения.

 

На какво да обърнете внимание в магазина?

 

1. Най-важното правило - купувайте соев сос само в стъклена бутилка. Качественият соев сос не е възможно да се съхранява в материал, различен от стъкло, затова ако соевият сос е в пластмасова бутилка, то значи не е истински. 

 

2. Ако сосът е с метална капачка, при натиск тя не бива да "пука". Сосът се налива в бутилки още докато е горещ, а при изстиване образува вакум. Затова при натиск не бива да пука. 

 

Ако има пукот, означава, че опаковката не е херметически затворена, което пък означава, че сосът може да е развален.

 

3. Бутилката трябва да е прозрачна, а съдържанието да се вижда спокойно. Това е чисто психологически трик, но означава, че производителят няма какво да крие (както и с кетчупите). Ако не виждате цвета на соса, изобщо не го купувайте.

 

4. Цветът трябва да е тъмно кафяв и обезателно да е леко прозрачен.Ако има тъмночервени или оранжеви оттенъци, то несъмнено има изкуствени подобрители.

 

33581

5. Натуралният соев сос не се нуждае от консерванти, защото има естествени антиоксидантни свойста. Затова избягвайте сосове, които имат твърде много Е-та.

 

6. В състава на соевия сос влизат само пшеница, сол и соя. Ако има други съставки, по-добре не купувайте продукта.

 

7. На етикета трябва да пише, че сосът е направен по метода на естествената ферментация. Ако не пише, означава, че не е получен така.

 

 

33582 

8. Протеиновото съдържание в качествения соев сос е 6-8 %.

 

9. Сосът може да не е натурален, а да има добавки парченца зеленчуци. В такъв случай те трябва да имат истинския си цвят - чесънът да е бял, морковът - оранжев.

 

Ако вследствие на "престоя си" в соевия сос, са променили цвета си, то значи в него има изкуствени оцветители.

 

10. Не се подлъгвайте по ниската цена. Продукт, чието добиване отнема месеци, дори година, не може да бъде толкова евтин. Качественият сос трябва да има средно висока цена.   

 

33580

Пържени крилца "перфекто"

кадри - youtube.com

Рейтинг: 4 / 5 , 230 гласa
Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Човек жертва здравето си с идеята да спечели пари, след това дава парите си, за да възстанови здравето си. Ядосва се за бъдещето си,...
  • Малки кашкавалени соленки :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
Жена и мъж се карат.  Жената: - КАКВО искаш? Мъжът: - Нека си спестим 1 час - напрво ми кажи какво искам...