Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Най-дразнещите грешки в италианската кухня по света

по статията работи: | 20 декември 2012 Прочитания: 1961
От какво настръхват косите на италианците
Най-дразнещите грешки в италианската кухня по света
Източник: morgueFile

Със сигурност една от причините италианската кухня да бъде толкова популярна в света, се крие в имигрантската италианска общност, сформирала се в САЩ след втората половина на XX век.


Със забележката, че италианско-американската кухня си е със своите собствени характеристики, нямащи много общо с истинската италианска храна.

 

Именно това води до много погрешни заключения, които хората си правят за италианските гозби. Казано иначе, следва да се запознаете с най-типичните грешки в мисленето на хора от цял свят, когато се заговори за кухнята на слънчева Италия.

 

Капучино след хранене

 

Освен със своите пица и паста, италианците са известни с кафето и капучиното. Докато първото се консумира след хранене, в Италия второто обикновено се сервира между блюдата. Или въобще не се сервира. На много света по света капучиното се сервира именно след основното ястие. Не че е фатално.

 

Ризото или спагети като гарнитура

 

Докато в много страни пастата и ризото се прилагат като гарнитура, в Италия етикетът казва друго. Паста и ризото са самостоятелни ястия, чието приготвяне и сервиране си има своите специфики.

 

Кетчуп върху пастата

 

Действие, което много шокира всички италианци, които го считат за богохулство, или пастахулство. По същия начин чужденците много се чудят на обичая да слагаме кетчуп върху пица. Практически – върху всичко.

 

Спагети "Болонезе"

 

Вероятно най-разпространената италианска рецепта, всъщност не се сервира в Болоня. Не и по начина, по който масово се прави навсякъде по света. В родния град на соса Болонезе, той се хапва само с т.нар. “Tagliatelle all’uovo”.

 

Спагети с пилешко месо

 

Колкото и „италиански ресторанти“ да сервират такива, в Италия такива рецепти просто не съществуват.

 

Салата "Цезар"

 

Тази салата, която носи името на предполагаемия й създател Цезар Кардини, не е позната в Италия. Самият Кардини е имигрант, отворил ресторанти в Щатите и Мексико.

 

Покривките с шахматен мотив

 

Незнайно защо, много собственици на „италиански“ ресторанти по света си мислят, че с тази покривка ще извикат духа на Италия в заведението си. Самите италианци недоумяват защо, тъй като в тази покривка няма нищо италианско.

 

Фетучини Алфредо

 

Особено разпространена в САЩ рецепта, която отново не се сервира в Италия. Въпреки че наистина са си италиански по произход, в родината им никога не са били налагани като „типична национална рецепта“. Огромно разочарование за американския турист, който влиза в истински италиански ресторант, за да опита оригиналната рецепта.

 



Спагети с кюфтенца

 

Въпреки че, отново в Щатите, тази рецепта се спряга като „италианска“, тя всъщност си е американо-италианска, вероятно възникнала в менюто на „асимилирани“ от Америка италианци.

Коментари(0)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Плачът е за обикновените жени. Красивите жени просто отиват на шопинг." Оскар Уайлд
  • Ето и няколко варианта за мекици, за да не се чудите какво да си приготвите за закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
Намерих чиния с торта в хладилника и бележка "НЕ ЯЖ"! Сега в хладилника има празна чиния с бележка "Една торта НЕ може да ми нарежда...