Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Рататуй с италиански наденички

11
Рататуй с италиански наденички
Източник: Photl
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Националност:френска кухня
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Загрейте зехтин в голям тиган. Запържете лука за няколко минути. Прибавете чушките. Разбъркайте хубаво и махнете зеленчуците от огъня.

  • 2

    Отново покрийте дъното на тигана със зехтин, равномерно. Патладжанът, който предварително е обелен, посолен и отцеден (в случай, че е презрял) се пържи на силен огън. Прибавят се и тиквичките.

  • 3

    В друг съд се приготвя доматеният сос, като доматите, чесънът, дафиновият лист, мащерката и захарта се смесват и се оставят да заврят.

  • 4

    Всичко това се смесва отново в тигана и се разбърква хубаво. Оставя се да покъкри на бавен огън.

     

  • 5

    Напълнете с вода едно средно голямо тенджере. Прибавете надупчените на места наденички, които да поврят на бавен огън не повече от 15 минути.

     

  • 6

    Готовите наденички нарежете на колелца и разпределете по чиниите. Върху тях сложете от готовия рататуй.

     

Коментари(11)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
11
Radina
31.05.2013 | 16:51
Щеше да е хубаво ако имаше снимка на сготвеното ястие.
10
Qna Kirkova
01.04.2013 | 17:46
Много вкусна ми изглежда тази рецепта:) ще си я приготвя!
9
Zlatina Todorova
20.03.2013 | 16:46
страшно много ми се прияде
8
Nina Stanislavova
11.02.2013 | 17:08
много обичам Рататуй
7
kalinka kalinkova
30.11.2012 | 13:21
Наистина ми прилича на традиционният ни гювеч
6
Анелия Петрова
27.11.2012 | 13:22
Това си е гювеч според мен . Аз доста често го правя.
5
Danaq Mihaylova
27.11.2012 | 09:54
Отговор на коментар #2 от кати:
Направо не ми се мисли каква лудница ще стане в кухнята .
4
Danaq Mihaylova
27.11.2012 | 09:53
Рататуй :) това е като любимото ми анимационно филмче :) Задължително ще пробвам тази рецепта .
3
zvetanka ivanova
27.11.2012 | 09:41
Напълно позната рецепта. Аз слагам от всички продукти по малко в отделни гювечета и пека във фурната.
2
кати
26.11.2012 | 17:56
Странна работа. а после колко тигана ще има за миене?:)
1
Qna Kirkova
26.11.2012 | 13:49
На български звучи като Гювеч!!!
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
Човек жертва здравето си с идеята да спечели пари, след това дава парите си, за да възстанови здравето си. Ядосва се за бъдещето си,...
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • Картофки, ама по-така ;)
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Всеки ще се зарадва на подобна изненада, щом има шоколад!
Има ли хапчета против глад? - Има, но са много големи! - Нищо, как се казват? - КЮФТЕТА !