Пригответе спагетите във вряща вода за няколко минути, докато омекнат.
През това време нарежете морковите на тънки слайсове, чушките на жулиени, листата целина накъсайте.
Махнете водата от варените спагети и ги върнете обратно в съда. Сложете 1 супена лъжица олио, разбъркайте и оставете настрана. Покрийте ги, за да останат топли.
Загрейте дълбок тиган тип уок на силна температура, добавете 2 лъжици слънчогледово олио и 2 лъжици сусамово олио.
Запържете чесъна, след това добавете чушките и морковите и запържете за много кратко около 30-тина секунди, след това добавете листата целина и чери доматките. Съвсем на финала сложете малко от соевия сос и махнете от котлона, изваждайки спагетите в купа.
Сложете отново по една лъжица растително и сусамово олио в тигана и след като се загрее, запържете месото за 3 минути.
След като пилешкото е готово върнете зеленчуците в тигана и поръсете със сусам. Разбъркайте с останалия соев сос, гответе за 1 минута.
Сервирайте веднага спагетите.