Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Агнеси (Клавиши)

6
Агнеси (Клавиши)
Източник: Валя Славкова
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 5
(базиран на 1 отзив)
време
90 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.

  • 2

    Белтъците се разбиват на гъст сняг с половината пудра захар (1.5 в.чаша).

  • 3

    Омекналото, но не разтопено масло, се разбива до побеляване с 1-2 сл. пудра захар (най-добре с помощта на миксер).

  • 4

    Към разбитото масло се прибавят белтъците по малко и се бърка леко на ръка до напълно хомогенизиране.

  • 5

    Към сместа се прибавят орехите и брашното с бакпулвера.

  • 6

    Получената смес се изсипва в предварително подмазана и поръсена с брашно правоъгълна тава (тава за баклава).

  • 7

    Пече се в загрята фурна на 200 ⁰С до бледо златисто.

  • 8

    Междувременно се разбиват жълтъците с останалата захар като се добавя и ванилията.

  • 9

    Така намазан, сладкиша се суши във фурна на нисък градус (50 – 60 ⁰С) с вентилатор до втвърдяване. Ако не разполагате с такава, се оставя на стайна температура продължително време до втвърдяване на глазурата.  

  • 10

    Нарязва се на правоъгълници (клавиши) с приблизителни размери 2 см. на 6-8 см., съобразно размера на тавата. Реже се с остър и тънък нож много внимателно, за да не се начупи глазурата.

  • 11

    От една доза се получават 25-40 агнеси в зависимост от тавата и големината на нарязване.

Коментари(6)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
6
Hugo Reyes
07.02.2013 | 19:16
Отговор на коментар #3 от Kalicheva Nina:
Орехите и брашното са поравно - по чаша и половина.
5
pepi damjnova
06.02.2013 | 12:16
Хубави десертчета с орехови ядки.
4
zvetanka ivanova
05.02.2013 | 16:09
Ства ми се че ще станат като ароматни вафлички.
3
Kalicheva Nina
05.02.2013 | 14:36
И аз мисля да я направя, само ще помоля за количеството брашно - едва ли е 1,50 гр. ще рече чаша и половина ли? :)
2
Бела Дона
05.02.2013 | 12:02
Много интересна рецепта .
1
gabriela gabrielova
05.02.2013 | 10:39
Ще пробвам да направя тези клавиши.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Малки кашкавалени соленки :)
- Скъпа, какво има за вечеря? - Днес сготвих Крайно Мързеливи сарми... - Какво пък значи това? - Ами, зелевите листа са в буркан,...