Един брой агнешка главичка измиваме под течаща вода. Слагаме я в тенджера под налягане, сипваме около 3 литра чешмяна вода и варим главата до готовност около 30 минути.
Охлаждаме я. Обезкостяваме. Езикът го обелваме, нарязваме на дребно и прибавяме към отделеното месо.
Мозъкът не го слагаме с другото месо - него можем да го консумираме отделно, поръсен със сол и смлян черен пипер.
В бульона от варенето на главичката, добавяме по желание олиото и нарязаните на ситно пресен лук и чесън, морков, подправките.
Варим 10 минути. След като зеленчуците са готови, в бульона връщаме отделеното месо.
Щом заври, отново изсипваме ориза и варим още 7-8 минути. Накрая поръсваме с нарязания на ситно джоджен /гюзум/.