В купа пресейте брашното. Добавете солта. Разбъркайте. Направете кладенче.
Изсипете шупналата мая със захарта, 3 с.л. зехтин, кисето мляко, разбитите яйцата и топлата вода на части, като бъркате с дървена лъжица до хомогенизиране. Замесете тесто и го оставете на топло да втаса.
След това разделете тестото на 4 части (топки).
Разточете първата топка, прехвърлете я в намазнена тава. Намажете листа със зехтин, смесен с подправките: шарена сол, риган и чубрица. По същия начин разточете и останалите топки и намажете със зехтин, като само последната не се намазва.
С помощта на остър нож, внимателно очертайте 8 триъгълника.
С нож и отново леко притискайки тестото с пръсти, разделете всеки от осемте триъгълника на две.
Използвайте крайната точка на средната линия във всеки триъгълник за връх и начертайте две къси линии от две точки по двете съседни линии към него.
Във всяка линия, която завършва такъв връх, направете прорез, подобен на илик.
Промушнете пръста си под връхчето и го избутайте през илика нагоре и после към външната част на кръга.
Намажете питката с жълтъка и останалия зехтин с подправките.
Печете в загрята фурна до готовност. Извадете от фурната, напръскайте с вода и покрийте с кърпа. Оставете да отпочине за 15-20 минути.
Приятен апетит!