Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Артишок със сметанов дресинг

7
Артишок със сметанов дресинг
Източник: Petya Keranova
Добави в Моят Кулинар
Рейтинг: 0
(още не е оценена)
време
60 мин.
порции
Промени
Рецептата е умерено трудна
Начин на приготвяне
  • 1

    Артишокът е най-добре да го сварите на пара за около 35-55 минути (използвам специалния уред - не искам да кажа, че е кой знае колко специален, а просто, че е за тази цел), готов е когато листата му се измъкват лесно.

  • 2

    Другия вариант е да използвате направо консерва - има не лоши, дори само със сърцевина, която е най-хубавата част на артишока, а третия - да си го сварите във вода, като добавите сол, дафинов лист, няколко стръка целина и чесън, но има голяма вероятност да омекне прекалено.

  • 3

    През това време пригответе дресинга, като смесите настъргания лук, пресования чесън с останалите съставки и разбиете добре.

Коментари(7)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
7
elena atanasova
04.07.2013 | 21:52
Отговор на коментар #5 от Vanessa Apostolova:
Аз съм впечатлена.
6
elena atanasova
04.07.2013 | 21:51
Това ще бъде невероятно.
5
Vanessa Apostolova
04.07.2013 | 16:48
уау невероятна рецепта не съм виждала досега такава
4
Petya Keranova
04.07.2013 | 16:26
ако прочетете за витаминозните му и вкусови качества ще му станете фен.Аз лично съм фен на разнообразната храна, която доставя удоволствие на очите и на небцето.Освен това обичам новостите и различното
3
Отговор на коментар #1 от кати:
И на мен не ми допадна вида му.
2
Не съм опитвала артишок.
1
кати
04.07.2013 | 15:33
Артишокът изглежда зле.
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Няма такова нещо като "лоша бира", просто някои имат по-хубав вкус от останалите." Били Картър
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Време е за канелените сладкиши с орехи
  • А какво е есента без тиквените сладкиши?
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!