Пригответе плънката като нарежете копривата на едро
След това я задушете в олиото и прясното мляко, докато омекне и остане на мазнина
Посолете, прибавете натрошеното сирене и оставете плънката на топло
Разбийте 1 яйце с 3 супени лъжици олио, оцета, 1 кафена лъжичка сол и захарта
Добавете водата и брашно колкото поеме, за да се получи средно твърдо тесто
Направете 12 топки, покрийте ги с кърпа и ги оставете на масата
В подсолена вода в съотношение 1:3 сварете ориза
Останалите яйца разбийте с щипка сол и киселото мляко
След 30 минути разточете топчетата на кори, колкото кафени чинийки
Слепете ги по три с олио помежду им. Разточете четири кори
Намажете тавичката с олио, поставете първата кора и наръсете с олио
След това сложете втората, пак поръсете с олио и сложете плънка
Добавете третата кора, мазнина, пак плънка и накрая последната
Намажете отгоре баницата с олио и я печете до златисто в предварително затоплена на 180 градуса фурна
Готовата баница завийте с кърпа за около 10-15 минути да се задуши.