Млякото се слага да заври, след което се прибавя маслото, и се оттегля от котлона за малко. Жълтъците, захарта, ванилията и брашното се разбиват добре.
Те се прибавят на тънка струя при постоянно бъркане към млякото, което малко преди това сме върнали на котлона, но на по-слаб огън. Важно е да се бърка постоянно. Добавят се много внимателно и разбитите на пяна белтъци.
Сместа се оставя на огъня още малко. След това половината се отделя и към нея се прибавя какаото.
В тавичка се подреждат бишкоти, като всяка една бишкота се напоява за кратко в компот или сок от ягоди. Върху тях се изсипва половината смес (аз изсипах първо какаовата) и се нареждат нарязани ягодки.
След това отново се прави ред бишкоти, напоени в сок, и върху тях другата част от крема.
Украсете тортата с ягоди, настърган шоколад или пръчици. Добре е да постои няколко часа в хладилник преди консумация.