Моят Кулинар Вход | Регистрация
Ключови думи
Тип ястие
Вид меню
15
30
60

Боровинков чийзкейк

18
Боровинков чийзкейк
Източник: lubka grancharova
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:десерт
Кулинар:
Рейтинг: 5
(базиран на 4 отзива)
време
30 мин.
порции
Промени
Рецептата е лесна
Начин на приготвяне
  • 1

    Бисквитите се натрошават на много ситно. Отгоре се сипва разтопеното масло и с ръка хубаво се бърка, докато всичките бисквити поемат от маслото.

  • 2

    В тортена форма се разстила тестото, притиска се с ръка.

  • 3

    Сиренето, млякото и захарта се разбиват с миксера. Пакетчето желатин се разтваря в 50 гр. студена вода и, щом се разтвори, се прибавя към сместа. Накрая се добавя сладкото.

  • 4

    Кремът се сипва върху блата и се оставя за няколко часа на студено да се стегне.

  • 5

    Пояснение: Бисквитите могат да бъдат със или без какао.

Коментари(18)
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
изпрати
WebKBD
Подреди по: Най-нови | Най-стари
18
Едно стандартно пакетче масло е 125 гр.(има и по 250гр )За 2 пакета бисквити "Закуска" да речем е малко.Но що за блат ще е този от 2 ПАКЕТА бисквити? Това е много.Другаа подробност. БИсквитите не се трошат на ситно, а на едро, защото нека не забравяме, че и в крема има влага и блата ще я поеме. Ако бисвитите ни са по едро натрошени след като поемат и влагата от крема ще си се получи идеално - нито каша, нито ронлив блат ще е резултата, а идеален. Моята рецепта е следната: 1 панект бисквити "Закуска" -натрошени на едро 1/2 пакетче масло - неразтопено. Нека се стопи доакто го месити с бисквитите За крема: 2 пакетчета крема сирене (ако ще е с крема сирене) 200гр. квасена сметана ( киселото мляко е много водно) 2-3 лъжици пудра захар 1 чаена чаша сладко от боровинки, от кайсии, от череши....... 1 пакетче желатин, което по принцип се приготвя на водна баня и тогава се прибавя към която и да е смес. Това е накратко. Ако някой се престраши- да пробва моята рецепта. Мисля. че ще се получи добре. Поне откъм съотношение на продуктите съм сигурна, че е ок :)
17
Vqra Petrova
04.02.2013 | 15:22
Обичам всичко,което е чийзкейк,но не мога да си намеря хубава рецепта за чийз! :(
16
Боби Борисова
12.01.2013 | 14:06
Отговор на коментар #15 от Поли Станин:
така е много си права.моят стана ронлив защото бисквитите бяха много а маслото малко.желатина пък изобщо не го пише в самата рецепта,да не говорим за захарта.
15
Поли Станин
12.01.2013 | 03:44
Какво означава 2 пак.бисквити маслени ? Колко грама? И колко грама е крема сиренето и желатина? При положение,че в сладкарството са толкова важни грамажите не разбирам защо не ги пишете? Неточните рецепти са обида към всички читатели,които безмислено губят време и продукти и после упрекват себе си,че не са направили нещо правилно!
14
gabriela gabrielova
11.01.2013 | 11:17
Много сладък изглежда.
13
kalinka kalinkova
10.01.2013 | 15:00
Много ще е вкусен с тези боровинки
12
Отговор на коментар #10 от Hrisi Petrova:
пудра захар евентуално се слага няколко лъжички,все пак си има сладко което се слага, а желатин 1 пакетче...
11
Отговор на коментар #9 от Margarita Dimitrova Pazvantova:
Не се слага захар :)
10
Hrisi Petrova
10.01.2013 | 14:09
Сиренето, млякото и захарта се разбиват с миксера. Пакетчето желатин се разтваря в 50 гр. студена вода и, щом се разтвори, се прибавя към сместа. Здравейте, в продуктите никъде не е дадена захар и желатин
9
Margarita Dimitrova Pazvantova
10.01.2013 | 14:05
Здравейте не пише и колко захар се слага.
8
Отговор на коментар #4 от Милена Димитрова:
Здравей, Милена. Благодаря за инфото. Бисквитите, който използвах първия път бяха Закуска и сложих масло колкото пишеше на рецептата и стана много ролнив блат. След това пак с тях, но с повече масло и стана нещо като каша :) Следващия път използвах чаени бисквити с масло и стана много твърд :)
7
Yana Stoyanova
09.01.2013 | 19:39
Ще го направя! азаха ми, че с бисквите Еверест с орехи ставало по-добре. Предполагам "блатът" става по-плътен с тях.
6
ана
09.01.2013 | 18:53
Ще стане страхотно. Аз много обичам.
5
Отговор на коментар #4 от Милена Димитрова:
Чийзкейк и бисквити*
4
Отговор на коментар #3 от Мариела Димитрова:
Здравей, Мариела. Трябва да бъде плътен, но хрупкав и леко ронлив. Вероятно не избираш подходящи за шийзкейк бесквити? Какви използваш?
3
Здравейте, този чийз кейк много ми харесва. Правила съм и други видове, но всеки път блата от бисквитите и маслото не ми се получава. Искам да знам какъв точно трябва да бъде? По-твърд, по разронен или ... ?
2
Отговор на коментар #1 от Eli Martinowa:
Четири пакетчета сирене крема! :) Наистина звучи прекрасно и аз ще я пробвам рецептата!
1
Eli Martinowa
09.01.2013 | 15:01
здравейте, рецептата за боровинковия чийзкейк изглежда лесна,достъпна и вкусна, но не видях в нея какво сирене и колко се слага. Може ли да я допълните. Благодаря
Предложи рецепта
Регистрирай се и предложи рецепта, запази
любимите си рецепти и коментирай в сайта!
  • Млечен крем с гарнитура
    15 мин.
  • Треска, панирана с бира
    15 мин.
  • Нудълс със сирене
    15 мин.
Виж бърза и вкусна идея за трапезата.
Всеки ден в 16.00 ч. - ново предложение!
Любопитно
Най-ново
Най-четено
Резултати | Архив
Анкета
Какво мислите за биохраните? 1
"Ако знаехте колко рядко ви разбират правилно, щяхте по-често да мълчите." Гьоте
  • Ароматни, плодови мъфини за съботна закуска
  • Картофки, ама по-така ;)
  • Сладките салами са едни от най-вкусните десерти :)
  • Зелник, ама най-лесният на света!
  • Телешко месце с гарнитура от авокадо, картофки и свежа салата
Дъщеря учи за готвач. Майка й я пита: - А разрешават ли ви да ядете, това което сте приготвили? Дъщерята (през сълзи): - Карат ни!