Стерилизираме бурканите за 15 минути - държим ги на пара (обърнати на решетка върху тенджера с вряща вода) или ги слагаме във фурната (с гърлата надолу) на 150 С.
На дъното на буркана слагаме чесън, черното пиперче и от другите листа и подправки.
Редим част от доматите в буркана, отново - подправки, чесън и листа, след което допълваме буркана с доматчета - аз използвах дребни домати и чери домати.
Заливаме всичко с кипяща вода. Оставяме да постоят 10 минути и изливаме водата в съд, добавяме по още 1/4 чаена чаша вода на буркан, солта и захарта и чакаме да заври.
Заливаме бурканите с врялата марината до половина, във всеки буркан добавяме по 2 супени лъжици оцет и счукана таблетка аспирин.
Допълваме с маринатата буркана и затваряме с капачка. Обръщаме бъркана обратно и покриваме с одеяло до пълното му изстиване.