За сиропа: Сложете 2 ½ ч.ч. захар и 2 ½ ч.ч. вода в тенджера. Оставете да заври и добавете лимоновия сок. Оставете на котлона за още 5 минути и оставете да се охлади.
За тестото: В друга тенджера сложете 1 ½ ч.ч. вода, ½ ч.л. захар, солта и маслото и сложете на средна температура, докато маслото трябва да се разтопи.
След това, добавете брашното и бъркайте динамично, за да се смесят добре продуктите. Оставете на ниска температура за около 5 минути.
Преместете тестото в купа и го оставете да се охлади.
Добавете гриста и нишестето. Замесете с ръце. Добавете яйцата едно по едно и месете, докато се оформи лепкаво тесто.
Напълнете пош/шприц със сместа. Шприцовайте в загрят с олио тиган. Пържете толумбите на средна температура, за да не останат сурови отвътре.
Опържените толумби сложете върху салфетка, за да се изцедят от олиото. След това, веднага ги натопете в сиропа.
Поднесете с бита сметана.