Нарежете гъбите на едри парчета. Запържете ги в маслото, докато омекнат и прибавете лука и чесъна, нарязани на ситно. Запържете още няколко минути.
Разбийте яйцата и сметаната в отделна купа. Добавете им сол, черен пипер и нарязания на ситно копър. Добавете сместа при гъбите и разбъркайте добре.
Разделете тестото на 2 еднакви части. Едната разточете и разпределете на дъното на намаслена тавичка, като оставате няколко сантиметра в повече по краищата. Другата част оставете за капаче на пая.
Изсипете гъбената плънка върху тестото. Разточете останалото тесто и го разпределете върху плънката. Краищата на долното тесто залепете с горното тесто.
Намажете с 1 жълтък и печете на 200 С, докато получи златиста коричка.