За тестото - накиснете стафидите в рома. Яйцата, 2 с.л. захар, кората от 1 портокал, 3 с.л. сок от портокал, рикота, грис, набъбналите стафиди, щипка сол. Забъркайте тесто, разстелете в тавичка за тарт (пай). Надупчете дъното с вилица и печете 30-35 мин на 180 градуса. Оставете блата да изстине.
Обелете грейпфрута и мандарините. Наредете върху изпеченото тесто.
Изцедете сока от останалите портокали и настържете кората им. Допълнете до 1 литър с вода. Сипете останалата захар и сварете, докато се разтопи захарта. Прецедете и добавете накиснатия в студена вода желатин в топлия сироп. Разбъркайте, докато се разтвори желатина. Оставете да се охлади и преди да започне да се желира, залейте плодовете.
Оставете в хладилника да се желира.
Ще имате един много свеж десерт за много гости.