В купа комбинирайте скаридите, пилешкото месо и креолската подправка*.
В голям тиган захрейте зехтина и запържете лука, чушката и целината за 3 минути. Сложете чесъна, доматите, дафиновите листа, сосовете. Разбъркайте заедно с ориза и бавно добавете бульона. Намалете котлона на средна степен. Гответе, докато течността се обсорбира. Отнема около 15 минути.
Когато оризът е мек, сложете скаридите, наденицата и пилето. Гответе до готовност на месата. Около 10 минути.
Поръсете на вкус със сол и пипер и малко от креолската подправка по желание.
*За креолската подправка: смесете лъжичка сол и пипер, ригана, мащерката, червения пипер, сухите чесън и лук, пипера каейн. Разбъркайте добре. Ако се получава повече количество, отколкото мислите, че ще ви хареса, не слахайте всичко. Оставете за следващия път.