Почистената и нарязана на шайби риба наредете в тава и посолете обилно със солта. Оставете да престои 24 часа.
Изплакнете в 2-3 води и оставете за 15-20 минути да се отцеди. Залейте я с оцета (трябва да "плува" в него). Оставете отново за 24 часа.
Отцедете и наредете в тавата, добавете 4-5 зърна черен пипер, 1-2 зърна бахар, 1 дафинов лист.
Загрейте олиото да запуши леко и го оставете да изстине добре. Полейте рибата и разбъркайте.
Напълнете буркана, като притискайте леко с лъжица, докато отгоре изплува олио. Ако е необходимо налейте олио от тавата. В буркана не трябва да има въздух!
Запечатайте и оставете за 10-15 дни в хладилника да "узрее". За по-дълго съхранение, сложете бурканите за десетина минутки да поврят.